Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser Køge er godt rustet til stormen der topper i aften

Køge er godt rustet til stormen der topper i aften

En torsdag med intensive forberedelser betyder nu, de mest udsatte områder i Køge er sikret med watertubes og pumper i henhold til beredskabsplanen. Alle borgere, der har brug for det, kan hente sandsække på Blegdammen og Jersie Strandpark i Solrød til sikring af egen bolig. Og så vil der resten af dagen være omlægning af busruter på Blegdammen.

Køge Kommunes beredskab har det seneste døgn arbejdet intenst på at forberede sig på stormen. Fredag morgen viser varslet fra DMI en vandstigning på op mod 180 cm. De mest udsatte områder i Køge sikres jf. beredskabsplanen med watertubes, fredag morgen mødte en række frivillige op for at hjælpe med fyldningen af en watertube ved Blegdammen, hvilket betyder omlægning af busruter fra Blegdammen til Søndre Allé. 


Borgere og virksomheder har eget ansvar for at sikre boliger og bygninger mod følgerne af stormen. Beredskabet og Vej-, Park- og Byrum har været i fuld gang med at fylde sandsække, hvilket betyder, at alle borgere, der har behov for at sikre deres bolig, kan hente sandsække mod forevisning af sundhedskort. Torsdag blev der åbnet op for at borgere i særligt udsatte områder kunne hente, men nu gælder det altså alle, der er i risiko for at deres bolig bliver ramt af vand. Fortsat er der 10 sække pr. husstand, der kan hentes ved Blegdammen. Borgere i Køge Nord henvises til at hente sække i Jersie Strandpark i Solrød. 


På grund af de mange forberedelser og sikringsarbejdet vil der opstå løbende trafikale udfordringer, som Køge Kommune beklager og håber på forståelse for.
-    Jeg er simpelt hen så stolt over den kæmpe indsats der bliver gjort fra beredskabets side, fra Køge Kommunes medarbejdere og fra borgerne. Over alt bliver der knoklet for at sikre det vi kan mod storm og oversvømmelse. Tak til alle der gør en indsats, stor som lille. Sammen gør vi en kæmpe forskel. Jeg vil opfordre alle til løbende at følge med i udviklingen, siger borgmester Marie Stærke. 
Klar Forsyning beder stadig om hjælp til at mindske presset på kloaksystemerne. Det betyder, at alle borgere anbefales at spare på vandet alle de steder, det er muligt. 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje