Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser Køge Kommune slukker hver tredje gadebelysning

Køge Kommune slukker hver tredje gadebelysning

For at spare på energien har byrådet besluttet at hver tredje belysningsmast på både private fællesveje og offentlige veje samt stierne i Køge Kommune slukkes. Tiltaget træder i kraft fra midt i november og gælder foreløbig til og med 2023.

Som en lang række andre kommuner slukker Køge Kommune for en del af gadebelysningen om natten for at spare på energien. Helt specifikt bliver der slukket for hver tredje belysningsmast om natten fra midt i november. Tiltaget gælder for hele Køge Kommune – både private fællesveje og offentlige veje samt stierne, dog med undtagelse af alle luftledninger langs Vordingborgvej - Ringvejen – Københavnsvej, som ikke kan afbrydes, da der er tale om én sammenhængende ledning. 

Af trafiksikkerhedsmæssige årsager bliver der heller ikke slukket ved signalanlæg, fodgængerfelter og rundkørsler.

- Vi er ligesom de fleste andre kommuner i gang med at se på, hvor vi kan spare på energien og tilpasse os den nuværende situation. Vi har allerede skruet ned for varmen i de fleste af vores egne bygninger. Et andet oplagt sted er så gadebelysningen, hvor vi skærer ned i en periode samtidig med, at vi tager hensyn til trafiksikkerheden, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen.

Med opstart fra midt i november vil der blive justeret på de enkelte el-skabe rundt omkring, så hver tredje gadelys kobles fra – et arbejde, der forventes at tage en kortere periode, før det slår igennem overalt i kommunen. Tiltaget gælder foreløbig til og med 2023.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje