Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser Nyt fra byrådets møde den 25. oktober 2022

Nyt fra byrådets møde den 25. oktober 2022

Med disse overskrifter: ”Lokalplan for nyt erhvervsområde syd for Egedesvej sendes i høring”, ” Ny velfærdsdirektør”, og ”Skolernes ferieplan er på plads”.

Lokalplan for nyt erhvervsområde syd for Egedesvej sendes i høring

Der er fortsat stor interesse for at etablere sig med erhvervsvirksomheder i Køge Kommune. Faktisk opleves så stor efterspørgsel, at byrådet nu sender en ny lokalplan for området syd for Egedesvej i høring. Lokalplanen giver mulighed for at etablere nye virksomheder i forlængelse af Skandinavisk Transport Center III. 

- Med lokalplanen her imødekommer vi et behov hos virksomheder og erhverv, der ser gode muligheder i at slå deres folder i Køge Kommune. Jeg er rigtig glad for, at vi på den måde udnytter en central beliggenhed til at tiltrække arbejdspladser til gavn for borgerne og kommunens udvikling generelt, siger borgmester Marie Stærke. 

Lokalplanen giver mulighed for erhverv som fx lager- og transportvirksomheder, let industri og håndværk samt administration- og servicefunktioner. Øst for det område, som lokalplanen omhandler, planlægges en landskabsvold, som støjsikrer området op til boligerne i Køge Nord Skovby og Ølsemagle Landsby.

Ny velfærdsdirektør

Køge Kommunes Velfærdsforvaltning får en velkendt og sikker hånd på roret, når Bjarne Andersen fra den 1. november tiltræder stillingen som velfærdsdirektør. Det blev besluttet på tirsdagens byrådsmøde på baggrund af en indstilling fra ansættelsesudvalget.
Bjarne Andersen kommer blandt andet til at arbejde med en af forvaltningens største udfordringer, nemlig manglen på faglært arbejdskraft, og de rekrutteringsudfordringer, som Køge Kommune, på linje med resten af landet, også oplever. Her skal alle kræfter sættes ind på, at medarbejdere, det politiske niveau og borgerne i samspil drøfter de gode løsninger.

Bjarne Andersen har været konstitueret i stillingen siden januar 2022, været ansat i Køge Kommune siden 2004, siden 2007 som ansvarlig for arbejdsmarkedsområdet og siden 2018 som Borgerservice og Arbejdsmarkedschef. 

Bjarne Andersen er uddannet Cand. Tech. Soc fra RUC, og har en master of public administration fra CBS.

Skolernes ferieplan er på plads

Nu kan forældre til skolebørn godt krydse af i kalenderen, for byrådet har godkendt skolernes ferieplaner for skoleårene 2023/24 og 2024/25. Ferieplanen har været i høring i skolebestyrelserne, og fire ud af ni skolebestyrelser har haft bemærkninger til den. Bemærkningerne gav anledning til en drøftelse i byrådet om placeringen af vinterferien i uge syv i stedet for i uge otte. 

I Køge Kommunes nærområde har kommunerne på Østsjælland samt vestegnskommunerne vinterferie i uge otte. De resterende kommuner på Sjælland og i hovedstadsområdet har vinterferie i uge syv. En flytning af ferien fra uge otte til uge syv kan derfor skabe samme udfordringer som nu - blot for andre forældre og medarbejdere. Byrådet besluttede at fastholde vinterferien i uge otte.

Godkendt ferieplan for skoleåret 2023/2024:

• Første dag efter sommerferien er den 14. august. 
• Efterårsferie i uge 42
• Juleferie fra den 21. december til og med den 2. januar.
• Vinterferie i uge 8
• Påskeferie i uge 13
• Fri fredagen efter Kr. himmelfartsdag den 10. maj 
• Fri Grundlovsdag den 5. juni
• Sommerferie fra den 1. juli til to uger inde i august – første dag efter ferien er den 12. august. 

Godkendt ferieplan for skoleåret 2024/2025:

• Første dag efter sommerferien er den 12. august. 
• Efterårsferie i uge 42
• Juleferie fra den 23. december til og med den 3. januar.
• Vinterferie i uge 8
• Påskeferie i uge 16 
• Fri fredagen efter Kr. himmelfartsdag den 30. maj 
• Fri Grundlovsdag den 5. juni
• Sommerferie i 2025 fra den 30. juni 

Første skoledag i skoleåret 25/26 fastlægges i næste ferieplan.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje