Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser Nyt ordensreglement skal bremse støj i parker og på grønne områder

Nyt ordensreglement skal bremse støj i parker og på grønne områder

Lovparken, badestedet ved Kimmerslev Sø, skaterbanen i Borup, Møllelundsparken og Bjæverskov Bypark får sammen med de grønne områder på både Køge Marina og Holmebækskolen nu ensartede ordensreglementer. Det skal blandt andet medvirke til, at der ikke spilles høj musik.

De mange offentlige grønne områder i Køge Kommune skal være for alle. En del steder har der været problemer med, at nogle gæster har støjet og spillet høj musik, som har været til gene for andre borgere. På baggrund af en god dialog med Politiet har byrådet nu vedtaget et nyt sæt ordensregler, der især tager sigte på at forhindre høj musik.

Helt specifikt bliver det fremover forbudt at medbringe højtalere eller lign. til elektronisk forstærkning af musik på noget tidspunkt. Samtidig er det kun tilladt at afspille dæmpet musik uden brug af højtalere mellem kl. 08.00 og 22.00.

- Vi er mange, der holder meget af at komme i vores parker og på de grønne områder. Og når vi er mange sammen, må vi tage hensyn til hinanden. Jeg kan godt forstå, at unge gerne vil spille musik, og det kan de gøre dæmpet fra en mobiltelefon eller en medbragt guitar. Men højtalere hører bare ikke hjemme i en park eller på arealer, hvor alle skal kunne nyde de grønne omgivelser, siger borgmester Marie Stærke. 

I øjeblikket er der kun godkendt et ordensreglement for Lovparken og Lovparkens legeplads, men fremover får en række af kommunens andre grønne områder altså lignende reglementer, hvor forbuddet mod at medbringe højtalere er skrevet ind. 
Efter byrådets godkendelse af de nye ordensreglementer, skal de til endelig godkendelse hos Politiet, før de kan sættes op. 

Den nye vedtagelse betyder desuden, at Teknik- og Miljøforvaltningen fremover får mulighed for at sætte ordensreglementer op i andre af kommunens parker og grønne områder uden yderligere politisk behandling, hvis der bliver behov for det. Det vil i givet fald ske i samråd med Politiet. Hvis der er behov for yderligere tiltag for at sikre god ro og orden, vil det skulle vedtages af Kommunalbestyrelsen samt godkendes af Politiet.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje