Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser Ombygning skal gøre Niels Juelsgade mere trafiksikker

Ombygning skal gøre Niels Juelsgade mere trafiksikker

For at gøre Niels Juelsgade mere sikker for både cyklister, fodgængere og bilister sætter Køge Kommune nu gang i en ombygning af gaden.

Ombygning skal gøre Niels Juelsgade mere trafiksikker
For at gøre Niels Juelsgade mere sikker for både cyklister, fodgængere og bilister sætter Køge Kommune nu gang i en ombygning af gaden. Adgangen til og fra Nørregade ad Niels elsgade vil undervejs i perioden være spærret for biler – forventeligt fra marts til maj

Niels Juelsgade, som forbinder Nørre Boulevard og Ivar Huitfeldtsvej i den centrale del af Køge by, skal ombygges til gavn for trafiksikkerheden. Derfor sætter Køge Kommune gang i et større projekt, som forventes at begynde medio januar 2023 - afhængig af vejrlig.

Ombygningen betyder, at ind- og udkørsel til Nørregade fra Niels Juelsgade bliver midlertidigt spærret for biler fra marts til maj måned. Der vil i stedet være adgang til Nørregade via Tøxensvej - H C Andersensgade og Allégade.

Ombygningen omfatter blandt andet, at der etableres et signalreguleret lyskryds med højre- og venstresvingbane i krydset Niels Juelsgade og Ivar Huitfeldtsvej, cykelsti fra Bjerggade til Rådhusstræde samt midterhelle på strækningen fra lyskrydset ned mod der, hvor Rådhusstræde begynder. Samtidig udvides fortovet på sydsiden, mens cykelstien på nordsiden bliver lavet om til kombineret gang- og cykelsti. 

Stoppesteder flyttes midlertidigt

Der bliver ligeledes etableret busperroner på begge sider af Niels Juelsgade. Det betyder, at de eksisterende stoppesteder på Niels Juelsgade for buslinje 101A bliver midlertidigt flyttet til Nørre Boulevard – forventeligt fra slutningen af februar. 


- Det er sammen med ombygningen på Bjerggade et ret omfattende projekt, som kommer til at give langt bedre betingelser for ikke mindst de bløde trafikanter. Så selvom det vil rode lidt i en periode og kræve lidt ekstra tålmodighed, så er jeg sikker på, at det bliver en gevinst for al færdsel i det område af Køge by, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen.

Der vil blive opsat midlertidig signal trafikregulering i forbindelse med etablering af busperronerne på begge sider.

Køge Kommune har vægtet bevarelsen af de to store træer ved vandtårnet højt. At det er lykkedes at bevare træerne skyldes, at kommunen har kunne købe et areal af ejendommen på Niels Juelsgade 6 samt en af de private p-pladser på matriklen.

Anlægsarbejdet på Niels Juelsgade starter medio januar 2023, hvor arbejdet først udføres i nordsiden fra Ivar Huitfeldstvej og mod vestlig retning, og derefter på den sydlige side. Der er allerede sat gang i et ombygningsprojekt på Bjerggade, som støder op til Niels Juelsgade. De to projekter forventes af være afsluttet i august 2023.

Har du spørgsmål til projektet, er du naturligvis velkommen til at kontakte os på tmf@koege.dk 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje