Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser Opvisningsbanen på Køge Idrætspark er i dansk topklasse

Opvisningsbanen på Køge Idrætspark er i dansk topklasse

Banen på stadion på Køge Idrætspark er kåret som efterårets 2. bedste bane i Danmark i Kvindeligaen - en hyldest til de 150.000 kunstgræsstrå - pr. kvadratmeter

Køge Idrætspark har fået en flot placering på Spillerforeningens liste over de bedste fodboldbaner i Kvindeligaen. Kåringen kommer på baggrund af de karakterer, som anførerne giver til banerne efter hver udebanekamp. Banen på stadion på Køge Idrætspark er kun overgået af Bane 2 på Brøndby Stadion. 

- Vi er stolte af, at vores bane på Køge Idrætspark er kåret som efterårets 2. bedste bane i Kvindeligaen. Og det betyder selvfølgelig ekstra meget, at det er spillerne, der har været med til at bedømme banerne. Der lægges mange kræfter i at vedligeholde kunstgræsbanen, så det er en stor ros til vores medarbejdere, siger Lene Møller Nielsen, der er formand for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge Kommune. 

Karaktererne for banen er givet for første halvdel af sæson 22/23.  

Køge Kommune arbejder tæt sammen med HB Køge om driften af opvisningsbanen på Køge Idrætspark.  

- Alle klubber og spillere roser banen, når de har været på besøg hos os. Og i hverdagen er vores egne spillere også glade for, at de kan træne på så fint et underlag. Det var helt afgørende for os, at banen blev udskiftet i sommerpausen, og det har været rigtig gavnligt, at vi også fik optimeret strukturen under banen, siger Per Rud, direktør i HB Køge. 


Sådan vedligeholder kommunen kunstgræsbanen på Køge Idrætspark

En god kunststofgræsbane kommer ikke helt af sig selv. I Køge Kommune er det Vej, Park og Byrum, der står for driften af banen. Her har man én fast mand på opgaven med at vedligeholde opvisningsbanen på stadion på Køge Idrætspark. 

Kunstgræsbanen er opbygget med flere lag, for at banen bliver bedst mulig at bevæge sig på for spillerne. Banen er opbygget på et lag af grus, hvorpå der ligger et stødabsorberende underlag. Herefter ligger selve kunstgræstæppet. På kunstgræstæppet ligger et støddæmpende lag af gummigranulat og endelig et græstæppe med ca. 150.000 kunstige græsstrå per kvadratmeter. Mellem græsstråene er der sand, som skal holde stråene oprejst.

Vedligeholdelsen består primært i at sikre den korrekte strå-højde på kunstgræsstråene, så de ikke lægger sig ned og slides for hurtigt. Dette gøres ved at gummigranulaten altid har den korrekte fylde mellem stråene. Derfor køres alle kunstgræsbanerne i Køge Kommune over med en speciel kost mindst en gang om ugen hele året. Dertil skal der fyldes ekstra granulat på steder som eksempelvis hjørneområder, straffesparksområder mv., som bliver ekstra slidte. Endeligt skal banen holdes ren for tyggegummi, tape og de ting, tilskuerne af og til smider på banen under kampene. 

Banen på stadion på Køge Idrætspark er den mest brugte kunstgræsbane i Køge Kommune og bruges både til elitesport og breddeidræt. 

Spillerforeningen kårer sammen med Kvindeligaens otte anførere Danmarks Bedste Bane. Udeholdenes anførere bedømmer efter hver runde kampbanerne. Målet er bedre baner og bedre fodbold. 

Bygget på erfaringer fra England, Holland og Australien er målet at forbedre baneforholdene og samtidig hædre de klubber og groundsmen, der yder en særlig indsats for at forbedre spillernes betingelser på banen. 

Rent praktisk foregår ratingen ved, at udebaneholdenes anførere efter hver kamp sender en SMS med en helhedsbedømmelse af banen fra 1-5; fra elendig til fantastisk. Ved sæsonens afslutning bliver Danmarks Bedste Bane fundet baseret på det bedste gennemsnit. 

Kilde: Spillerforeningen.dk

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje