Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser Prisstigninger i byggebranchen sætter anlægsprojekter på pause

Prisstigninger i byggebranchen sætter anlægsprojekter på pause

Markante prisstigninger i byggebranchen gør, at Køge Kommunes byråd nu må prioritere i planlagte anlægsprojekter. Det sker på et ekstraordinært byrådsmøde den 15. februar.

Køge Kommunes byråd mødes den 15. februar på et ekstraordinært møde, der har til formål at prioritere hvilke anlægsprojekter, kommunen skal bibeholde – og hvilke, der skal sættes på pause. Med prisstigninger i byggebranchen på 25 – 30 procent, bliver det nemlig markant dyrere at igangsætte nye byggerier og anlæg. 

For en kommune som Køge, der er i vækst, og derfor har et relativt højt anlægsbudget, betyder prisstigningerne i sagens natur et ekstra pres. Dertil kommer, at Køge Kommune ikke har fået solgt lige så meget jord, som man budgetterede med i efterårets budgetaftale, ligesom byrådet har forventede disponeringer, der betyder et behov for tillægsbevillinger.

- Byggebranchens prisstigninger sætter os i en situation, hvor vi bliver nødt til at prioritere vores anlæg. Det er simpelt hen for dyrt at bruge borgernes penge på projekter, hvor priserne er på himmelflugt. Derfor er byrådet tvunget til nogle skarpe prioriteringer, og vælge de allermest nødvendige projekter ud, som skal fortsætte, mens andre må vente. Det er svært, fordi vi er en vækstkommune, og vi har brug for at udbygge kommunen til glæde for borgerne. Men vi har også en opgave i at få økonomien til at hænge sammen, og det er altså det arbejde, der nu pågår i byrådet, siger borgmester Marie Stærke.

I alt skal byrådet den 15. februar forholde sig til at sætte anlægsprojekter på pause for 83 millioner kroner. 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje