Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser Projekter på vej for to nye boligområder i Køge by

Projekter på vej for to nye boligområder i Køge by

Der er konkrete byggeprojekter på vej for de to grunde – Trekantsgrunden og Nettogrunden – der begge støder op til Københavnsvej/Ringvejen over for Køge Idrætspark. Det er Birch Ejendomme, der har fået option på at købe grundene og bebygge dem, hvis de endelige projekter bliver godkendt i byrådet

Der bliver tegnet og beskrevet hos virksomheden Birch Ejendomme i disse dage. Arbejdet med konkrete projekter for to byggegrunde i det centrale Køge er i nemlig i fuld gang, efter byrådet på sit seneste møde nikkede til at give Birch Ejendomme option på at købe den såkaldte Trekantsgrund ved siden af Køge Idrætspark og Nettogrunden på den anden side af Ringvejen.

Processen er den, at Birch Ejendomme sammen med COWI og Arkitema nu skal udfærdige konkrete projekter for bebyggelserne – projekter, der skal endeligt godkendes af byrådet - forventeligt efter sommerferien.

-    Det er meget centrale og synlige grunde, som ud over sin nærhed til Køges gamle bymidte også har fine trafikale forbindelser til og fra byen. Det er derfor spændende at se de konkrete projekter, som forhåbentlig bliver gevinster for både de kommende beboere og erhvervslivet, siger borgmester Marie Stærke.

Fokus på fællesskab og bæredygtighed

Der vil være tale om at opføre byggerier til udlejning på begge de to grunde.  Mens der på Trekantsgrunden vil være tale om lejeboliger, er der på Nettogrunden lagt op til en kombination af mindre boliger med erhvervslokaler i stueplan.

Hos Birch Ejendomme er CEO Thomas Bertelsen glad for at blive tildelt købsoptionen på Nettogrunden og Trekantsgrunden:

-    Vi har fulgt den positive udvikling af Køge Kommune, og ser et stort udviklingspotentiale i Nettogrunden og Trekantsgrunden med en central placering ved Køge Idrætspark og tæt på kollektiv trafik. Denne optionsaftale giver os en unik mulighed for at udvikle og opføre nye boligområder med fokus på fællesskabet, naturen og bæredygtighed. Vi ser frem til samarbejdet med Køge Kommune i næste fase, hvor udviklingsarbejdet igangsættes, siger han.

 

 

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje