Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser Ravnsborg Bowlingklub vinder årets handicappris

Ravnsborg Bowlingklub vinder årets handicappris

Siden oktober har borgerne i Køge Kommune kunnet nominere kandidater til at vinde Handicapprisen 2022. Det er tredje år i træk, at Handicapprisen uddeles til kræfter, der yder en særlig indsats for borgere med handicap i Køge Kommune. Og nu er vinderen fundet.

I går den 15. december 2022 blev vinderen af Køge Kommunes Handicappris 2022 kåret.

Prisen gik til Ravnsborg Bowlingklub, hvor en af klubbens frivillige ildsjæle, Thomas H. Jørgensen, har taget initiativ til og fået oprettet ”Stjernekasterne” – et bowlinghold målrettet børn og unge med særlige behov og handicap, som giver de unge mulighed for i trygge rammer at udfolde sig fysisk og være en del af et større klubfællesskab. En mulighed, som ikke altid er til stede for børn og unge med særlige behov.

- I dag er en vigtig dag. Med handicapprisen er vi med til at anerkende og sætte fokus på dem, som gør en forskel for borgere med handicap i Køge Kommune. Det er ildsjæle og frivillige foreninger som Ravnsborg Bowlingklub, der bruger deres energi og tid på at skabe flere og bedre muligheder i samfundet for andre, som gør mig stolt af at være en Køge-borger i dag, siger Lissie Kirk (formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune).

Det har ikke været en let beslutning at vælge en vinder til Handicapprisen 2022, da der er rigtig mange borgere, der gør en vigtig indsats for handicapområdet i Køge Kommune.

- Det, som kendetegner de mange indstillede var, at de går langt længere end man kunne forvente af dem, uanset om de er pårørende eller de som del af deres profession arbejder for at gøre hverdagen nemmere og øge livskvaliteten for borgere med handicap. Fælles for dem alle er, at de brænder for at forbedre handicapområdet i Køge Kommune og hjælpe andre, siger Lars Kunov (formand for Handicaprådet i Køge Kommune)

Vinderen af prisen et lysende eksempel på frivillige kræfter, der lægger energi og vedholdenhed i skabe noget nyt og gøre noget ekstra for at skabe fritidsmuligheder for børn og unge med særlige behov. Holdet er et resultat af 1 års forberedelse, hvor de frivillige ildsjæle i Ravnsborg Bowlingklub i samarbejde med Parasport Danmark og Køge Kommunes indsats Bevæg dig for livet har oplevet både velvilje, støtte og viden om, hvad der skal til for at stable et hold for børn med særlige behov på benene. Og det har været det hele værd, siger initiativtager, Thomas H. Jørgensen:

- Vi er meget glade og stolte over prisen i Ravnsborg Bowling. Vi håber, at prisen kan være med til at endnu flere forældre med børn og unge med særlige behov vil få øjnene op for sporten. Bowling er en sjov og udfordrende sport, hvor mange nye venskaber knyttes, og alle kan være med. Udover Stjernekasterne for børn og unge, arbejder vi på også at kunne starte et hold for personer over 18 med særlige behov på benene, så endnu flere kan nyde godt at muligheden for sporten og fællesskabet i klubben. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige en særlig tak til mine medfrivillige, Kent Kraa og Iben Bardino, som har været med hele vejen. Uden vores fælles indsats, var det aldrig blevet til noget. 

Det er tredje år i træk, at der uddeles en Handicappris i Køge Kommune. Prisen er en del af Køge Handicapråds fokus på at forbedre og udvikle handicapområdet i Køge Kommune.

Fakta om Stjernekasterne

  • Stjernekasterne er et bowlinghold, som er opstartet i marts 2022 af Ravnsborg Bowlingklub, og som er rettet mod børn og unge i Køge kommune, som er udfordret motorisk og/eller mentalt.
  • Stjernekasterne træner hver torsdag kl. 16 – 17 og der er indtil videre ca. 20 børn, der har prøvet at deltage i træningen. Fast er der pt. ca. 3-4 børn på holdet, og der er plads til flere. Hos
  • Stjernekasterne oplever de unge at høre til et fællesskab og en klub, hvor de i trygge rammer kan prøve kræfter med at dyrke idræt. Udover at styrke de unges selvværd, gavner det også deres fysik, motorik og indlæring.
  • Bowling er en sport, der kan dyrkes af alle, og nøgleordet hos Stjernekasterne er, at det er vigtigt at have det sjovt og at være en del af en forening på lige vilkår med alle andre. Holdet vil meget gerne have flere medlemmer, og der er både sko og kugler i hallen, så man behøver ikke selv at medbringe udstyr for at deltage på holdet. Læs mere om stjernekasterne, herunder kontaktinfo på: ravnsborgbowling.dk/stjernekasterne/

Fakta om Handicapprisen

Køge Kommunes Handicapråd uddeler sammen med Danske Handicaporganisationer i Køge en årlig handicappris. Prisen er en særlig anerkendelse til personer, grupper, virksomheder eller organisationer, der yder en særlig indsats for at styrke handicappedes trivsel og livsvilkår i Køge.

Udover hæderen og anerkendelsen, modtager vinderen et diplom og 10.000 kr. fra Køge Kommunes Handicapråd og Danske Handicaporganisationer i Køge.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje