Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser Sager hvor borgere har fået nedsat kontanthjælp undersøges

Sager hvor borgere har fået nedsat kontanthjælp undersøges

Køge Kommune undersøger nu en række sager, hvor borgere har fået nedsat deres kontanthjælp. Det sker på baggrund af en henvendelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der vurderer, at borgere i en række af landets kommuner uretmæssigt har fået nedsat deres kontanthjælp.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har rettet henvendelse til de fleste af landet kommuner – herunder Køge Kommune – fordi styrelsen vurderer, at nogle borgere på kontanthjælp i perioden januar 2018 – december 2020 uretmæssigt har fået nedsat hjælpen, selvom de var berettiget til fuld kontanthjælp. 

I denne periode har i alt 430 borgere i Køge Kommune fået nedsat deres hjælp, og STAR vurderer, at 42 af dem burde have fået fuld kontanthjælp. Forvaltningen er i gang med at gennemgå alle sager i perioden oktober 2016 og frem til nu. Gennemgangen forventes afsluttet i uge 4, og Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget bliver orienteret om resultatet på sit møde den 2. februar. 

- Hvis der er begået fejl, handler det om hurtigst muligt at få rettet op, så de berørte borgere kan få udbetalt det beløb, de har haft ret til. Jeg ser frem til at få en orientering om resultatet af forvaltningens gennemgang på udvalgsmødet i februar, siger Mette Wigand Bode Brønager, formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget.

Allerede i 2020 har Køge Kommune foretaget en gennemgang af de en række aktive sager, og i den forbindelse efterbetalt borgere, der uretmæssigt havde fået nedsat deres hjælp.  

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje