Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Pressemeddelelser Trivsel på dagsordenen på alle kommunens arbejdspladser

Trivsel på dagsordenen på alle kommunens arbejdspladser

Køge Kommune måler hvert andet år på hvordan det står til med trivslen på kommunens arbejdspladser. Godt 4.000 medarbejdere har i efteråret haft muligheden for at svare på spørgsmål, der handler om alt fra faglighed til vækst og udvikling i arbejdslivet.

Køge Kommunes medarbejdere har i efteråret svaret på 52 spørgsmål om deres arbejdsliv. De mange besvarelser danner tilsammen kommunens nyeste trivselsmåling, som viser, at Køge Kommune ud af 7 mulige point scorer 5,3 på trivsel, hvilket er i den gode ende.

Trivselsmålingen er udarbejdet ud fra kommunens personalepolitiske grundlag, og spørgsmålene kredser om de mange vigtige elementer, der danner rammen om et godt arbejdsliv, lige fra samarbejdet med kolleger, mulighed for at bruge sin faglighed og oplevelsen af at gøre en forskel. Alt sammen væsentlige elementer at prioritere, ikke mindst i en tid, hvor Køge Kommune på linje med resten af samfundet kæmper med mangel på faglært arbejdskraft. 

- Som kommune står vi for den velfærd, der er allertættest på borgerne. Faglighed, godt samarbejde og tid til opgaverne er afgørende for, at borgerne får den bedst mulige hjælp og service. Derfor er jeg stolt over vores fokus på trivsel blandt medarbejderne – og rigtig glad for at se en trivselsmåling, der endnu engang viser, at Køge Kommune er en arbejdsplads, som generelt har en høj trivsel. Det ses også ved, at rigtig mange giver udtryk for en vilje til at gøre en ekstra indsats, når det er nødvendigt. Det vidner om stærke kollegafællesskaber, hvor den ånd opstår, siger borgmester Marie Stærke.

Særligt flot ligger trivslen blandt medarbejderne når det handler om hvorvidt medarbejderne er villige til at yde en ekstra indsats, når det er nødvendigt, at medarbejderne tager ansvar, indflydelse på arbejdsopgaverne samt samarbejdet med nærmeste leder. Resultaterne af trivselsmålingen peger til gengæld på behov for opmærksomhed i forhold til de fysiske rammer, samt støj og forstyrrelser i arbejdet. 

Det er syvende gang, Køge Kommune gennemfører en trivselsmåling blandt alle månedslønnede medarbejdere. Medarbejdernes besvarelse er anonyme. Ud af Køge Kommunes godt 4000 medarbejdere, har godt 3.400 svaret på det elektroniske spørgeskema, der blev udsendt i november 2022, hvilket giver en besvarelsesprocent på 84. Ud fra konkrete målinger på den enkelte arbejdsplads, arbejdes der videre med fokus på at forbedre de emner, det giver mening at arbejde med.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje