Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Udvikling i Køge Kommune Herfølge Bjergby

Herfølge Bjergby

Visionerne for en ny bydel vest for banen i Herfølge er vedtaget i en helhedsplan – Herfølge Bjergby bliver for alle, der værdsætter fællesskabet og en bæredygtig hverdag i naturskønne omgivelser og med kun 36 minutter i toget til København H.

Helhedsplanen for Herfølge Bjergby tegner visionerne for den kommende bydel i Herfølge, som er tænkt til at spire op vest for banen. Herfølge Bjergby bliver for beboere i alle aldre og indkomstgrupper – både singler og familier, de små erhvervsdrivende, skole og daginstitution – et blandet boligkvarter, hvor man samles om et fællesskab og en bæredygtig tilgang til tilværelsen.

Herfølge Bjergby har et stort potentiale som udviklingsområde og med opgraderingen af LilleSyd banen, er der kun 36 minutters direkte togforbindelse mellem Herfølge og København H.

Billige ungdomsboliger og attraktive villaer

Herfølge Bjergby kommer til at bestå af fire kvarterer; Skovkvarteret, Bjerggårdskvarteret, Lille Syd-kvarteret og Frøgrunden med hvert deres nabolag og med let adgang til skole og daginstitution. Boligerne, som forventelig bliver i både ejer- og lejeform, bliver overvejende række-, klynge- og gårdhavehuse primært i to etager og med mulighed for op til 3½ etager.

Der er også ønske om at bygge ungdomsboliger og bofællesskaber, herunder seniorbofællesskaber, mens enkelte boliger for udsatte borgere kan etableres i tiny houses. Den overordnede målsætning er, at Herfølge Bjergby rent boligmæssigt kommer til at spænde vidt – fra billige ungdomsboliger til attraktive villaer.

Bag den arkitektoniske del af helhedsplanen står tegnestuerne WERK og Vandkunsten.

Det grønne hjerte

Herfølge Bjergby har fokus på den lokale handel. Området skal tiltrække små erhvervsdrivende, og man vil i høj grad lade sig forsyne af produkter fra de omkringliggende gårde, som baserer sig på en økologisk og bæredygtig produktion.

Bydelen planlægges med boligområder omkring en større åben fælled, som vil være det grønne hjerte i Herfølge Bjergby. Fælleden forener det eksisterende Herfølge og Herfølge Bjergby, med centrum omkring Herfølge Station, og vil fungere som en del af boligernes friarealer og skabe rum for større fællesfunktioner som skole og forsamlingshus, nyttehaver eller måske dyrehold.

I Herfølge Bjergby vil der være begrænset kørsel internt i boligområderne og parkering etableres som fællesparkeringer. I stedet skal et skal et tæt stinet gøre det nemt og attraktivt at tage cyklen og gå til stationen, indkøb, skole og sport.

Efter vedtagelsen af helhedsplanen på byrådsmødet 28. februar 2023 skal der sættes gang i drøftelser om den videre proces. Blandt andet skal en kommende analyse af boligmarkedet i Køge Kommune afdække med hvilken hastighed, det vil være hensigtsmæssigt at bygge nyt. Derudover skal udviklingen ske under hensyn til den økonomiske situation, ligesom lokalplanlægningen vil være en del af den kommende proces.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29 18 93 74
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67 raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje

Om Køge Kommune Tilgængelighedserklæring Kort over kommunen Abonnér EAN Giv dit feedback på vores nye hjemmeside