Muligheden for en klimavenlig livsstil er en stærk driver for udvikling af fællesskaber og for branding af kommunen. Tænk klima og grøn profil ind i udviklingen af bydelen i alle aspekter. I udformningen og indretningen af byens rum og pladser, i planlægning og etablering af rekreative områder og skab rammerne for at praktiske fællesskaber kan udfolde sig. Gør det nemt for beboerne at leve et sundt, oplevelsesrigt og bæredygtigt liv.
Tænk Køge Nord som et samlet område både fysisk og mentalt
Binde det nye område sammen med det ”gamle” Køge Nord og undgå at den nye bydel bliver ”en ø” i byen. Forbind eksisterende og nye funktioner, og gør det let og trygt for beboerne at bevæge sig rundt i området. Tilfør nye elementer og oplevelser, som understøtter en grøn livsstil, aktive fællesskaber, idræts-, fritids- og kulturaktiviteter.
Træk eksisterende forenings- og kulturaktiviteter ud af bygningerne
Foreningerne skal ud af deres vante lokaler og møde det selvorganiserede fritidsliv, hvor det er. Åbn op for at eksisterende haller og faciliteter kan anvendes til nye aktiviteter og af nye brugergrupper. Det skaber liv og oplevelser i byrummet og grobund for nye synergier, så fællesskaber kan opstå.
Facilitér mødet mellem mennesker og skab rum for læring og vidensdeling
Flere og flere af os bor alene med eller uden børn. Facilitér mødet mellem mennesker og skab rum for at nye former for fællesskaber kan blomstre. Skab unikke byrum og mødesteder, der inkluderer frem for at favorisere og med en mangfoldighed i udbud og muligheder, der taler til flere målgrupper på tværs af alder og baggrund.
Udnyt de stedbundne potentialer og ressourcer
Brug kulturhistorien og naturen - skoven, bakkerne, og vandet - som et aktiv i udviklingen og som en identitetsskabende faktor for området. Identificer de lokale ressourcer og inviter lokale aktører og ildsjæle med i udviklingen af området. Lad de nye beboere være medskabere af området og giv dem direkte medindflydelse på aktiviteter og funktioner i nærmiljøet omkring dem.
Planlæg i tid og fleksibilitet
Byudvikling tager tid! Og byrummene skal kunne forandres over tid og tilpasses nye behov og tendenser. Brug midlertidige tiltag til at teste mere permanente funktioner og aktiviteter af. Tænk både langsigtet, fleksibelt og reversibelt, når det gælder indhold og drift - og brug gerne kvadratmeterne flere gange. Giv plads til eksperimenter og læring.