Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Udvikling i Køge Kommune Ravnsborg Enge

Ravnsborg Enge

På kanten mellem land og by vil en ny, mangfoldig og bæredygtig bydel i Køge Kommune se dagens lys. Helhedsplanen for Ravnsborg Enge er vedtaget – næste skridt er borgermøde og høring i forbindelse med lokalplanlægning for det nye boligområde.

Ravnborg Enge er navnet på den nye bydel, der med sin placering på kanten mellem åbent landskab og Køge by bliver hjemsted for mange nye Køge-borgere i fremtiden. Byrådet har vedtaget den helhedsplan for området, som tegner de store linjer op for omkring 500 boliger fordelt i fire forskellige småbyer med mangfoldighed og bæredygtighed som kendetegn.

Ravnsborg Enge bliver et grønt boligområde med en blanding af rækkehuse, fritliggende huse og enkelte etageboliger opdelt i nabolag med mindre boligklynger med mulighed for private haver, gårdrum og fælles offentlige friarealer - og med kort afstand til både skoler, institutioner og idrætsfaciliteter.

Tre bæredygtigheder

Det er høje ambitioner for bæredygtighed, der vil præge udviklingen af Ravnsborg Enge. Udover den økonomiske bæredygtighed med forskellige boligtyper i forskellige prislejer og ejerformer, vil der i forhold til den miljømæssige del blive stillet krav til materialer, certificering og solceller, hvor det giver mening. Udviklingen af Ravnsborg Enge vil have fokus på store grønne og blå fællesområder, som tager afsæt i områdets eksisterende terræn og landskabelige kvaliteter. I forhold til den sociale bæredygtighed vil fællesskabet blive prioriteret højt.

En spændende del af Ravnsborg Enge er det eksperimenterende bæredygtige boligområde mod nord, hvor Køge Fællesjord udvikler et Living Lab. Under navnet ‘Tiny Varigheden’ vil små bæredygtige boliger spire frem for beboere, der vil eksperimentere med bæredygtige livsstile.

Borgerinddragelsen

Den helhedsplan for området, der er vedtaget, skal danne rammerne for den fortsatte udvikling, som skal inddrage borgerne. Næste skridt i processen er udarbejdelsen af en lokalplan, som vil omfatte både et forudgående borgermøde og dernæst den almindelige høringsproces.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29 18 93 74
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67 raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje

Om Køge Kommune Tilgængelighedserklæring Kort over kommunen Abonnér EAN Giv dit feedback på vores nye hjemmeside