Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Køge Kommune sår vilde blomster i Ejby

Køge Kommune sår vilde blomster i Ejby

Køge Kommune omlægger nu endnu flere områder fra græsplæne til blomstereng. I Ejby får kommunen hjælp til såningen af byens børn.

Om et par måneder begynder vilde blomster at titte frem fra den brune lerjord ved krydset mellem Kirkebjergvej og Dalbyvej i Ejby. Her har Køge Kommune omlagt et område af græsengen til blomstereng med en blanding af vilde blomster og urter.

Starten på årets udsåning markeres tirsdag den 26. april 2022 ved en fælles indsats fra Køge Kommune, Svenstrup Naturskole og ikke mindst en masse børn fra Ejby Skole, Børnehaverne Foged- og Vestergården samt Gemsevejen Børnehave. Sammen med formanden for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen, er børnene med til at sprede de frø, der skal vokse op og blive smukke, vilde blomster til gavn for både mennesker og insekter. Bagefter kan børnene deltage i biodiversitetsværksteder, som Svenstrup Naturskole står for.

Lene Møller Nielsen, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget er glad for samarbejdet med Naturskolen og hjælpen fra de lokale børn:

- Der er meget fokus på naturindhold og biodiversitet i Køge Kommune. Også i den kommunale drift af de grønne arealer. Det er en prioritet for os, at natur og skønhed kommer ind i folks dagligdag rundt omkring i kommunen. Derfor er det også rigtig dejligt, at vi sammen med Ejbys børn kan hjælpe naturen på vej. Jeg synes der er noget smukt i, at byens børn er med til at give Ejby en mere grøn fremtid, fortæller Lene Møller Nielsen om den fælles såning i Ejby.

Det skal både være grønt, kønt og skønt

Sidste år omlagde Køge Kommune også græsplæner til arealer med langt naturgræs og vilde blomster. Blandt andet ved Marksvinget, hvor store græsplæner blev til græseng og blomstereng.

Der tænkes løbende i mere og bedre naturindhold i driften af de kommunale arealer. Det grundlæggende princip er, at den kommunale arealdrift tager hensyn til natur og miljø i grønne områder og på veje. Samtidig har driften hele tiden øje for de forskellige formål og funktioner et område eller en vej har for borgerne. Det kan være rekreative aktiviteter som afslapning eller motion, æstetik, naturoplevelser, eller transport og trafiksikkerhed.

Der sigtes mod en god variation i de grønne områder, så de kan bruges af mange forskellige borgere. Både dem, der vil spille fodbold søndag formiddag, og dem, der vil gå en aftentur og se på blomster til lyden af summende insekter.

Lene Møller Nielsen pointerer, at denne prioritering indgår i den løbende udvikling af driften:

- Der er jo mange ting at tage hensyn til, når vi drifter de kommunale, grønne områder. Det skal sikres, at der bliver tænkt over både de grønne rum og naturindholdet, at det er smukt at se på for borgerne og ikke mindst, at det er rart og praktisk at være i området, for dem, der bruger området rekreativt. Vores kommunale arealer skal være grønne, kønne og skønne at bruge for både store og små, siger Lene Møller Nielsen. 

Fakta om udsåning af vilde blomster

I 2021 såede Køge Kommune ca. 7.000 kvadratmeter med vilde blomster (i Boholte og Hastrup).

I 2022 bliver der udsået ca. 18.000 kvadratmeter (i Køge N, Hastrup, Herfølge og Ejby).

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje