Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Bolig og byggeri Byggeri Lokalplaner

Lokalplaner

Lokalplaner regulerer den fysiske udvikling indenfor specifikke geografiske områder. Inden du ansøger om byggetilladelse, er det en god idé at undersøge om din ejendom er omfattet af en lokalplan, og hvad den lokalplan i så fald omfatter

Hvad er en lokalplan?

En lokalplan er en kommunal plan, der angiver juridisk bindende bestemmelser for ejere, lejere og brugere af de ejendomme, som planen omfatter. En lokalplan fastsætter bestemmelser for blandt andet anvendelse, udstykning, bebyggelse og beplantning. Lokalplaner vedtaget før 1977 kaldes byplanvedtægter.

Hvis der gælder en lokalplan for en ejendom, må der kun foretages ændringer på ejendommen i overensstemmelse med lokalplanen, medmindre kommunen giver dispensation fra lokalplanen. Kommunen kan kun give dispensation til forhold, som er i overensstemmelse med lokalplanens principper, og efter at der er foretaget en orientering af relevante parter, f.eks. naboer.

Er din ejendom omfattet af en lokalplan? 

På Køge Kommunes lokalplanportal kan du finde alle gældende lokalplaner i kommunen, komme med dine bemærkninger til lokalplanforslag i høring og se hvilke lokalplaner, der er under udarbejdelse. Du kan finde lokalplanportalen på lokalplaner.koege.dk eller via linket nedenfor.

På lokalplanportalen kan du søge på din adresse og finde ud af om, din ejendom er omfattet af en lokalplan.

Læs mere

Byggesag

Torvet 1, 4600 Køge

Åbningstider og telefontider

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje