Skip til hoved indholdet
  Hjem Borger Fritid og oplevelser Kulturliv og oplevelser Køge Jernmand

Køge Jernmand

Køge Jernmand 2024 er nu afviklet. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen søndag den 29. juni 2025, hvor vi afholder Køge Jernmand næste gang

Hvad er Køge Jernmand 

Søndag den 29. juni 2025 arrangerer Køge Kommune og Køge Tri Team 2000 triatlonstævne i Køge. Her får du mulighed for at gennemføre en 1/4 Jernmand og 1/2 Jernmand samt stafet på begge distancer. Jernmands-stævnet afvikles i Køge omkring den stemningsfulde inderhavn og i den hyggelige bymidte.

Tilmelding 

Skal det være dig, som står på podiet i 2025? Så kan du tilmelde dig Køge Jernmand 2025 her.

Vindere af Køge Jernmand 2024


Vindere af ¼ Jernmand Mænd - 1: Frederik Holm Wester 2: Brian Peldrup Ottosen 3: Jens Harvig

Vindere af ¼ Jernmand Kvinder – 1: Laura Kjær 2: Cecilie Salskov 3: Cathrine Øhlers

Vindere af ½ Jernmand Mænd - 1: Gustav Palm-Henriksen 2: Lars Dyrholm 3: Christoffer Heick

Vindere af ½ Jernmand Kvinder – 1: Emely Ravn 2: Lotte Høj Thomsen 3: Ulrica Nielson 

Vindere af ½ Jernmand Stafet – 1: Trinords Tøser 2: Team Hauer Sportsmassage

Motivet på årets medalje - en særlig bakke med havudsigt

Kender du motivet på årets Jernmand-medalje? For det er valgt med stor omhu og har en helt særlig betydning for Køges historie. Motivet er af den smukke Claras Kirkegård.

Claras Kirkegård har fået sit navn efter Clara Sophie Carlsen, som ligger begravet her. Clara var tilbage i midten af 1800-tallet gift med godsejeren Hans Rasmussen Carlsen og svigerinde til den berømte forfatter N. S. F. Grundtvig. Historien beretter om, at når tiden var inde, havde Clara et stort ønske om at blive begravet på toppen af en bakke med udsigt til havet. Og da hun i 1852 gik bort blot 30 år gammel, gik begravelsesforberedelserne i gang. Hun skulle have sit ønske opfyldt og blev bisat med Grundtvig som præst.

Selvom høje træer nu skjuler udsigten til Køge Bugt, er Claras Kirkegård stadig en historisk lille perle, som fortæller en vigtig del af Køges historie. Det fredelige og frodige grønne område indkapsler sjælen i vores kommune. Integreret i naturen, som er allesteds nærværende, tæt på havet og forenet af idylliske landsbyer og en historisk bymidte.

Det er netop også disse kvaliteter, som gør Køge Jernmand til et unikt stævne med cykel- og løberuter rundt i både by og land. For stævnet bringer dig ud i de ukendte kroge og omkring de mest beundrede mindesmærker. Kort sagt bringer Køge Jernmand dig rundt i hele Køge Kommune og er for hele Køge Kommune. 

Når du deltager i Køge Jernmand, bærer du derfor et stykke af denne fascinerende historie med dig, når du får medaljen i hånden.

Billeder fra dette års jernmand

Vi har fotograferet langs ruten og i målområdet. Se billeder fra Køge Jernmand 2024. Billederne kan frit downloades.

Kontakt 

Har du spørgsmål til deltagelse eller andet vedrørende Køge Jernmand, så kan du kontakte: info@koegejernmand.dk

Vi glæder os til at se dig til en fantastisk, hård og energifyldt dag næste år. 

Her får du mere at vide

Søndag d. 16. juni 2024:

Af hensyn til deltagernes sikkerhed aflyses svømning og stævnet afholdes som Duathlon
Badning frarådes indtil videre på Søndre Strand.

Køge Kommune har i dag fået resultatet af en ekstraordinær badevandsprøve udtaget i fredags d. 14. juni på Søndre Strand i Køge.

Tallet for E.coli-bakterier er forhøjet i forhold til det anbefalede.

Vi laver løbende vandkvalitetsprøver for at sikre vandkvaliteten op til stævnet. Det gør vi ved søndre strand, hullet i molen ved Valkyrien og ved den flydende bådebro i inderhavnen.


Se de seneste resultater for badevandsprøverne her

Her finder du årets race guide, som vi anbefaler alle deltagere at læse inden stævnet. 

Læs årets Race Guide til Køge Jernmand 2024

Ruterne

Her finder du kort og beskrivelser af ruterne til Køge Jernmand 2024.

Ruterne til Køge Jernmand har forskellige længder afhængig af, om du deltager i en kvart eller en halv jernmand. ¼ Jernmand er 950 m svømning, 45 km cykling og 10,5 km løb. ½ Jernmand er 1900 m svømning, 90 km cykling, 21,1 km løb

Ved stafetten stiller man op individuelt men som et hold på tre personer, hvor én person svømmer, én cykler og én løber. Skiftet foregår ved overdragelse af timingchippen i skiftezonen. Stafetten er en kategori for sig selv og kan gennemføres på begge distancer.

I år har vi desuden lavet nye cykelruter, som bringer dig omkring i Køge Kommunes smukke natur.

Busomlægninger

Grundet afspærringer til Køge Jernmand søndag den 16. juni omlægges følgende buslinjer: 101A, 102A, 108, 109, 121, 254, 245R og 260R.

Obs. Vi tager forbehold for ændringer, hvis der opstår forhold, som udfordrer ovenstående. I dette tilfælde giver MOVIA besked med det samme. Vær derfor opmærksomme på bussernes serviceannonceringer på dagen.

Derudover kommer der til at være et alternativt vendepunkt for de busser, som ellers havde kørt til busstoppestedet på Østre Banevej. Dette holdested kan du se på billedet nedenunder. 

De to R-busser, 245R og 260R, kører til Køge Nord St. for at undgå bymidten, men så du stadig har mulighed for at komme til S-togene. Linje 101A kører ikke ind i Køge midtby, men kører stadig omkring Sygehuset. De øvrige linjer kører ikke omkring bagsiden af Køge St., men kører i stedet til den modsatte side og betjener stoppene der.

Buslinje 101A

Bussen kører ad Ringstedvej – Motorvejen – og ned til Køge Sygehus og Ølby St. Den misser derfor: Torvebyen, Fændediget, Køge St., Bjerggade, Møllebo Omsorgscenter, Græsmarksvej, Uglevej og Norsvej. Bussen stopper desuden ikke nogen steder på den omlagte rute, som er markeret med grøn på billedet herunder.

Buslinje 102A

Bussen misser ikke nogen stoppesteder, men vender ved det alternative vendepunkt ved værftsvej frem for ved rundkørslen. 

Buslinjer 108, 109 og 254

Linje 108: Kører ad Søndre Viaduktvej – Søndre Allé – Fændediget og til Køge St. på modsatte side end normalt. Den betjener derfor ikke Køge Mini-by, Carlsensvej og det normale stop på Køge St. ved Østre Banevej. Den holder i stedet ved Køge St. på Ivar Huitfeldts Vej.

Linje 109: Kører ad Søndre Viaduktvej – Søndre Allé – Fændediget og til Køge St. på modsatte side end normalt. Den betjener derfor ikke Køge Mini-by, Carlsensvej og det normale stop på Køge St. ved Østre Banevej. Den holder i stedet ved Køge St. på Ivar Huitfeldts Vej.

Linje 254: Kører ad Søndre Viaduktvej – Søndre Allé – Fændediget og til Køge St. på modsatte side end normalt. Den betjener derfor ikke Køge Mini-by, Carlsensvej og det normale stop på Køge St. ved Østre Banevej. Den holder i stedet ved Køge St. på Ivar Huitfeldts Vej.

Buslinje 121

Bussen kører sin normale rute udover helt til Køge St. Den stopper i stedet ved det alternative vendepunkt.

Buslinje 245R

Bussen kører fra ved Lille Salby til Køge Nord St. ad Højelsesvej – Lyngvej – Nordhøj – Mimersvej – Køge Nord St. Den betjener derfor ikke Vamdrupvej, Nørremarken Plejehjem, Langesvej, Blegdammen, Ringvejen, Torvebyen, Fændediget og Køge St.

Buslinje 260R

Bussen kører fra ved Ringstedvej til motorvejen og derfra til Køge Nord St. Den betjener derfor ikke Østergård, Krageskovbakken, Køge Gymnasium, Torvegade, Fændediget og Køge st.

Rejser med tog: Tag Østbanen og S-tog

Du kan tage S-toget direkte til Køge Station, som ligger 3 minutters gang fra registrerings- og skifteområdet ved Havnepladsen.

Du kan også tage Østbanen 110R/210R, som kører mellem Roskilde og Næstved med stop i Køge. Den kan du tage fra Roskilde eller Rødvig/Fakse Ladeplads. Du kan ligeledes tage Lille Syd fra Roskilde, Næstved eller Herfølge over Køge 

Læs mere om muligheder med offentlig tranport her: DOT - din offentlige transport og Lokalbanen

Trafikomlægninger for bilister

Når du kommer fra motorvejsafkørsel 32, kører du mod havnen. I krydset Lyngvej/Københavnsvej ved McDonalds fortsætter du ad Værftsvej. Følg skiltene til havnen. Der er gratis parkering ved Junkers.

Vær opmærksomme på følgende:

 • Forsinket trafik på Værftsvej grundet signalregulering ved den østlige ende af Tangmosevej.
 • Ivar Huitfeldtsvej er spærret mellem Niels Juelsgade og Værftsvej. Der kan derfor ikke køres til centrum af denne vej.

Hvis du skal til Køge centrum, skal du anvende motorvejsafkørsel 33 Lellinge . Fortsæt af Ringstedvej og Blegdammen til Fændediget. Der er parkering på Blegdammen ved Torvebyen eller Bag Haverne ved Teaterbygningen. Vær opmærksom på at Torvet er afspærret og at der ikke er parkering på Brogade.

Hvis du kommer sydfra på Vordingborgvej eller nordfra på Københavnsvej, følger du samme rute ad Værftsvej til parkeringsplads ved Junkers eller ad Blegdammen til parkeringsplads Bag Haverne.

Hvis du kører i nordgående retning på Strandvejen og Søndre Viaduktvej, følger du Søndre Allé til parkeringsplads på Blegdammen ved Torvebyen eller Bag Haverne ved Teaterbygningen. Vær opmærksom på, at Toldbodvej er spærret ved havnen og at der ikke er nogen gennemkørsel til centrum ad den vej.

Under Køge Jernmand er der behov for mange forskellige afspærringer rundt omkring i kommunen og Køge by.

Derfor har vi lavet en oversigt, så du kan se, hvilke afspærringer som muligvis påvirker dig.

Se alle afspærringer til Køge Jernmand 2024 her

Det er gratis at holde på Køge Kommunes parkeringspladser søndag den 16. juni. Vær opmærksom på, at der dog er parkeringsforbud omkring Torvet, Brogade og Havnepladsen kl. 06:00 – 20:00.

Hvor kan du parkere

P1: P-plads ved Junckers. Her kører du ad Værftsvej og tager 3. afkørsel i rundkørslen. Vær opmærksom på at der er midlertidige lysregulering på strækningen og risiko for kødannelse.

P2: P-plads ved Køge S-station. Du kører ad Værftsvej og tager 1. afkørsel i rundkørslen. Pladsen anvendes først of fremmest til parkering for Køge Jernmand atleter. Østre Banevej afspærres for alt trafik ved rundkørsel fra kl. 10:00. Der er derfor ingen ind- eller udkørsel fra P-pladsen mellem kl. 10:00 – 16:00.

P3: P-plads Bag Haverne. Der er adgang til P-pladsen fra Blegdammen eller Søndre Allé via Fændediget. Der er ingen adgang til parkeringspladsen fra Ivar Huitfeldtsvej, som er afspærret mellem Niels Juelsgade og Værftsvej mellem kl. 06:00-16:30.

P4: P-plads ved Torvebyen. Der er adgang til P-plads via Blegdammen eller Søndre Allé.


Aflysning af stævnet 

Køge Kommune eller Køge Tri Team 2000 kan ikke stilles til ansvar for evt. aflysning som følge af restriktioner fra myndigheder eller force majeure som naturkatastrofe eller lignende. I tilfælde af uforudsete forhold, der kan gøre afviklingen af stævnet uforsvarligt, kan Køge Kommune vælge at udskyde stævnet, ændre ruterne og/eller ændre ruternes distancer.

Navneændrig og refundering af deltagergebyr

Du har ikke mulighed for at få refunderet din tilmelding eller overføre til efterfølgende år, men du må gerne overdrage din billet inden den 12/6 2024 og der vil kunne laves navneændring indtil denne dato.

Hvornår kan du deltage i stævnet 

 • Du skal kende reglerne for stævner under Dansk Triatlon Forbund.
 • Du deltager på eget ansvar og du har ansvaret for at være i fysisk god form og træning, så din deltagelse i stævnet sker på forsvarlig vis.
 • Du skal have en gyldig triatlon-licens, der skal vises på stævnedagen. En eventuel ugyldig licens vil medføre merbetaling.(Du køber en licens hos Dansk Triatlon Forbund).
 • Du skal forvente, at en våddragt er påbudt. (Der må kun svømmes uden våddragt, hvis vandtemperaturen er over 23 grader).
 • Når du er tilmeldt, er tilmeldingen personlig. Du kan ikke overføre dit nummer til næste år. 
 • Du skal møde personligt op til registrering og cykel check-in med din licens.
 • Inden stævnets afholdelse offentliggør vi en raceguide med regler og retningslinjer for stævnet. Alle deltagere er forpligtet til at læse denne guide.

 

Her finder du de bedste forslag til steder, hvor du kan overvære Køge Jernmand. 

Se atleterne svømme

De bedste steder at se atleterne svømme er på Søndre Strand og Køge Syd Mole, som du kan se på kortet herunder. Herfra kan du se starten af løbet, som begynder kl. 11:00


Du kan også stille dig op på havnepladsen, hvor du kan se deltagerne komme op af vandet og finde deres cykler Kl. 11:15 – 12:00. 

Se atleterne cykle 

På cykelruten er der særligt tre steder, som er gode spots at overvære og heppe på atleterne, som cykler mellem kl. ca. 11:30 – 16:00.

Det første sted er på ud-og-hjem strækningen, som du kan se på kortet herunder. Her kommer atleterne ud fra Græsmarksvej til Nørre Boulevard i ikke super høj fart, og derfor har du god mulighed for at få et godt kig og måske knipse et enkelt billede eller to.


Ved T-krydset ved Norsvej og Ølbyvej kører atleterne ud på cykelrunden. Her kører de enten to eller fire runder, før de kommer tilbage og kører ind mod skiftezonen på havnen igen. Her kan du altså se dem af flere omgange, og så er det et rigtigt godt sted til at se lidt action og hurtigt cykelløb. 


I Lille Skensved kommer atleterne ud fra Havdrupvej via Ejbyvej til Ølbyvej i to sving. Det er nogle teknisk svære sving i relativ høj fart, så her kan man godt komme ud for lidt drama.  


Se atleterne løbe 

Ved Stationspladsen kan du se atleterne komme løbende både på den kvarte jernmadsrute fra Jernbanegade og den halve jernmandsrute fra Bjerggade. 


Køge Torv er også et rigtig godt sted at se atleterne løbe. Her kommer de forbi flere gange i løbe af løberuterne. På Kulturtorvet ligger målområdet, hvor du blandt andet kan se deltagerne komme i mål og overvære medaljeoverrækkelsen. Kl. 9: Havnepladsen åbner.

Kl. 11: Deltagerne hopper i havet fra Søndre Strand og svømmer til Køges inderhavn. Derefter cykler deltagerne en smuk rute gennem Salby, Højelse, Store Ladager, Lille Skensved og Ølby og endelig går løberuten rundt i Køge by med opløb på Strædet og mål på Kulturtorvet.

Kl. 16-17: Præmieoverrækkelse og målfest med præmier, musik og underholdning på Kulturtorvet.

Events

Torvet 1, 4600 Køge

Åbningstider og telefontider

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje