Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Økonomi og takster Årets budgetproces er præget af landsdækkende udfordringer

Årets budgetproces er præget af landsdækkende udfordringer

Når byrådet i efteråret skal aftale de økonomiske rammer for de næste fire år, kommer udgangspunktet til at være præget af de stigende kommunale udgifter, som præger alle landets kommuner. Derfor behandler samtlige udvalg i denne uge en række spareforslag. Forslagene sendes videre til endelig forhandling i byrådet i september.

Køge Kommune er på linje med kommuner landet over ramt af flere tendenser, der presser økonomien. Udgifter til børn, unge og voksne, der har det svært vokser, ligesom generelle prisstigninger på alt lige fra dagligvarer til byggeprojekter er en udfordring.
Hvor en del andre kommuner har været tvunget ud i at åbne budgetterne for at spare midt på året, har Køge Kommune klaret skærene. Men i forbindelse med årets budgetproces, hvor byrådet lægger de økonomiske rammer for de kommende fire år, er det nødvendigt at finde besparelser, der kan kompensere for de stigende udgifter.
Derfor behandler samtlige af Køge Kommunes fagudvalg i denne uge en række forslag til besparelser. Udvalgene beslutter hvilke forslag de sender videre i en samlet pulje, som hele byrådet tager stilling til i september. 
-    Det er aldrig en nem opgave at skulle spare på vores alles velfærd. Det er vigtigt, at kravet om besparelser ikke skyldes, at vi selv har brugt flere penge, end vi har, vi har nemlig rigtig godt styr på egne budgetter. Men desværre må vi se i øjnene, at vi også i Køge Kommune bliver ramt på økonomien, når det gælder stigende udgifter til borgere, der har det svært, ligesom vi ikke bliver kompenseret for samfundets stigende udgifter fra regeringens side. Det betyder, at pengene skal findes hos os selv. Når budgetforhandlingerne i byrådet går i gang, skal vi så se på, hvilke spareforslag, som bliver en realitet, siger borgmester Marie Stærke
Alle Køge Kommunes fagudvalg har i løbet af foråret og op til sommerferien trukket i arbejdstøjet, og udviklet forslag til besparelser, som er drøftet med chefer og institutionsledere på de berørte områder. Hvor mange af forslagene der vedtages, afhænger af kommunens samlede økonomi, samt hvilket anlægsbudget, byrådet beslutter.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje