Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Aktuelle nyheder og pressemeddelser Herreklubber skal forebygge ensomhed blandt mænd

Herreklubber skal forebygge ensomhed blandt mænd

De samles om madlavning, fisketure eller lytter til inspirerende oplæg. Kodeordet er fællesskab og i løbet af et år er Ejby Herreklub blevet en stor succes. Nu kan flere mænd bytte ensomheden ud med en plads i en herreklub.

For mange kan det være svært at række ud, hvis ensomheden trykker. Det er en velkendt problematik – men ikke for mændene i Ejby Herreklub.
I Herreklubben, som blev stiftet i 2022, er alle velkommen uanset evner, alder og interesser. Her finder man et inkluderende fællesskab uanset baggrund. 

En af klubbens styrker er de mange udvalg og arbejdsgrupper, hvor medlemmerne aktivt bidrager og planlægger begivenheder. Disse møder er ikke kun praktiske arrangementer som madlavning eller gåture med indsamling af skrald, men også en mulighed for at danne tættere relationer og forme betydningsfulde venskaber:

- Herreklubben har været en sand velsignelse i mit liv og har bragt uventet glæde og sammenhold ind i min hverdag. Det er som om et nyt kapitel er åbnet, hvor venskaber og stærke relationer lokalt er blomstret op, og jeg elsker at se, hvordan mænd fra alle baggrunde og aldre smelter sammen i dette fællesskab, siger formand for Herreklubben i Ejby, Karsten Kjær.

I Køge Kommune er der mange lokale foreninger og frivillige, der hver dag gør en kæmpe indsats for lokale fællesskaber som for eksempel Ejby Herreklub. Ældre -og Sundhedsudvalget har besluttet at støtte en udbredelse af Herreklub-ideen med det formål at tage et socialt ansvar lokalt og forebygge ensomhed gennem meningsfulde og sociale aktiviteter.

- Køge Herreklubber er et godt eksempel på hvordan vi ved at samarbejde på tværs af kommune og frivillige kan skabe mere sundhed og trivsel for flere. Det engagement, der er i lokalsamfundet, hvor en forening som for eksempel Køge Herreklubber tager et socialt ansvar og er med til at forebygge ensomhed er præcis, det vi har brug for, for at opnå sunde lokalsamfund og stærke fællesskaber, siger formand for Ældre- og Sundhedsudvalget, Bent Sten Andersen.

Støtten går til at oprette paraplyorganisationen Køge Herreklubber, som skal understøtte en etablering af andre lokale herreklubber i kommunen. I første omgang er der fokus på at oprette Borup Herreklub.

Pressekontakt:

Formand for Ejby Herreklub, Karsten Kjær: 7190 9640
Formand for Ældre- og Sundhedsudvalget, Bent Sten Andersen: bent.andersen@koege.dk

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje