Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Køge Kommune Presse og kommunikation Nyheder og aktuelt Nyheder Fafla Mikroværksted vinder årets handicappris

Fafla Mikroværksted vinder årets handicappris

Siden oktober har borgerne i Køge Kommune kunnet indstille kandidater til at vinde Handicapprisen 2023. Det er fjerde år i træk, at Handicapprisen uddeles til kræfter, der yder en særlig indsats for borgere med handicap i Køge Kommune. Og nu er vinderen fundet.

I går den 23. november 2023 blev vinderen af Køge Kommunes Handicappris 2023 kåret.
Prisen gik til virksomheden Fafla Mikroværksted og initiativtagerne bag virksomheden Frida Eyjólfsdóttir og Malene Erkmann for deres arbejde med at skabe en rummelig og mangfoldig arbejdsplads, og et tilbud i byen, der sætter fokus på, at alle mennesker har noget at bidrage med – både kunder og medarbejdere.

Virksomheden holder til i Rådhusstræde 3C i centrum af Køge. Her er alle velkomne til at komme forbi og være kreative med at male og få brændt deres egne kreationer i keramik, som man kan købe i butikken. I Fafla Mikroværksted lægges der stor vægt på, at intet er for stort eller for småt, og at der skal være plads for alle til at komme og være kreative. Det gælder også, hvis man aldrig har prøvet at male før, eller hvis man har et handicap eller en funktionsnedsættelse som gør, at man har brug for hjælp eller lidt ekstra plads og tid til at male sine kunstværker. Virksomheden lægger herudover vægt på at afspejle samfundet i sine ansatte ved at have både unge, ældre og personer i fleksjob med fx funktionsnedsættelser ansat. Det kan blandt andet lade sig gøre ved, at virksomheden er fleksible i forhold til arbejdstider og arbejdsvilkår. Herudover har butikken sørget for gode adgangsforhold til borgere med fysiske handicap, som gør butikken let tilgængelig for alle byens borgere - herunder borgere, der bruger kørestol.

”I dag er en vigtig dag. Med handicapprisen er vi med til at anerkende og sætte fokus på dem, som gør en forskel for borgere med handicap i Køge Kommune. Det er ildsjæle, frivillige foreninger og virksomheder som Fafla Mikroværksted, som bruger energi og tid på at skabe flere og bedre muligheder i samfundet for andre, som gør mig stolt af at være en Køge-borger i dag, siger Lissie Kirk (formand for Socialudvalget i Køge Kommune og næstformand i Handicaprådet).”

Det har ikke været en let beslutning at vælge en vinder til Handicapprisen 2023, da der er rigtig mange borgere, der gør en vigtig indsats for handicapområdet i Køge Kommune.

”Det er en stor glæde for os, at vi nu for fjerde år i træk kan uddele handicapprisen. Der har været en stor bredde i indstillingerne til prisen, som vidner om de mange gode kræfter, der hver dag arbejder for at gøre hverdagen nemmere og øge livskvaliteten for borgere med handicap. Fælles for dem alle er, at de går længere end man kunne forvente af dem, og at de brænder for at forbedre deltagelsesmulighederne i samfundet for borgere med handicap, siger Lars Kunov (formand for Handicaprådet i Køge Kommune)”

Vinderen af prisen et lysende eksempel på, hvordan man med et fleksibelt mindset, og et fokus på, at alle har noget at bidrage med, kan gøre en stor forskel får både ansatte og kunder. Ordene fra en af Faflas egne deltidsansatte er et konkret vidnesbyrd om, hvordan virksomheden bidrager til at gøre en forskel:

”Jeg elsker at Fafla kan tage hensyn til mig og mine kolleger, da nogle af os har noget, vi kæmper med. Der er flere ansatte, der er i fleksjob i Fafla. Malene og Frida (ejerne af Fafla Mirkoværksted, red.) er meget fleksible. Det vil sige, at de er gode til at lægge vagter, så jeg ikke bliver stresset. I Fafla er det OK at lave fejl – for dem lærer man af.  Når jeg har følt, at jeg var klar til nye udfordringer, så bliver der lyttet til det, og så får jeg lov til at løse nye opgaver. Jeg har haft mange nederlag igennem mit liv, men når jeg er færdig med en vagt i Fafla, så føler jeg, at jeg kan finde ud af noget. Fafla har fået mig til at tro på, at der også er en fremtid for mig” (ansat i Fafla Mikroværksted)

Iværksætterne bag Fafla Mikroværksted og vinderne af prisen, Frida Eyjólfsdóttir og Malene Erkmann, er meget beæret over at de flotte ord og prisen:

”Vi er meget glade og stolte over prisen, og får helt tårer i øjnene, når vi hører de mange flotte ord. Samtidig er det vigtigt for os at sige, at vi som ejere af Fafla Mikroværksted kun er en lille del af det, der giver vores butik sit særpræg. I virkeligheden er det alle vores ansatte, som fortjener rosen – for det er igennem dem, at vores butik er blevet til det rummelige og åbne sted, som det er i dag. Vi vil derfor gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle, der er en del af Fafla Mikroværksted. Det er gennem jer, at vores butik får liv!” 

Læs mere om Fafla Mikroværksted på fafla.dk

Pressekontakt

Lars Kunov, formand for Handicaprådet i Køge: 20 72 03 21 / lars@kunov.dk   

Fakta om Handicapprisen

Køge Kommunes Handicapråd uddeler sammen med Danske Handicaporganisationer i Køge en årlig handicappris. Prisen er en særlig anerkendelse til personer, grupper, virksomheder eller organisationer, der yder en særlig indsats for at styrke handicappedes trivsel og livsvilkår i Køge. 

Udover hæderen og anerkendelsen, modtager vinderen et diplom og 10.000 kr. fra Køge Kommunes Handicapråd og Danske Handicaporganisationer i Køge. 

Det er fjerde år i træk, at der uddeles en Handicappris i Køge Kommune. Prisen er en del af Køge Handicapråds fokus på at forbedre og udvikle handicapområdet i Køge Kommune.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Rådhusets åbnings- og telefontider

Nyttige genveje